Bojíte se nakupovat na internetu, ale nevíte, jak správně použít platební kartu. Nechcete, abyste byli okradeni, bojíte se, že obchodník zná údaje o vaší kartě? Večerní přednáška o bezpečném placení na internetu představí v jednoduchých a srozumitelných krocích na co si dát pozor při placení online, jaké jsou alternativy a co dělat v případě, že s platbou nebylo něco v pořádku. A jak se vlastně platí prostřednictvím QR kódu? Podíváme se i na vrácení platby při vracení nevhodného zakoupeného produktu.

Nebude chybět ani povídání o způsobech dopravy vámi objednaného zboží, podíváme se na běžné typy přepravy, na nové společnosti, které v Česku doručují, i na to, jak funguje Zásilkovna či co jsou tzv. parcelshopy.

Projekt Moderní senior má připravené na čtvrtek 18. února v 18:00 pro všechny seniory přednášku o bezpečném placení na internetu. Večerní lekce je otevřená všem, stačí se připojit přes TENTO ODKAZ.

Reagujeme na nemožnost setkávat se osobně

Vzdělávací projekt Moderní senior pro osoby z Olomouckého kraje reaguje na aktuální situaci a přechází do online podoby. Online lekce je dostupná všem seniorům prostřednictvím tohoto odkazu. Stačí se přihlásit ve čtvrtek v 18:00 skrze odkaz, který získáte naskenováním QR kódu.

Jak se připojit?

Pokud již Zoom nainstalovaný máte, odkaz vás přesměruje do nainstalované aplikace, kliknete na povolit, napíšete své jméno a připojíte se (případně vložíte číselný kód přednášky 9585611232).

Snazší varianta: Pokud Zoom nainstalovaný nemáte, po kliknutí na odkaz jste přesměrování na novou kartu, kde napíšete své jméno, budete dotázáni, zda nejste robot, můžete být vyzváni k odsouhlasení podmínek (I agree). Pokud chcete, můžete se připojit i prostřednictvím audia, opět stačí kliknout na modré velké tlačítko „připojit se s pomocí audia/zvuku z počítače“. V případě problémů s připojením se můžete prostřednictvím SMS na telefon 605 228 161 obrátit s žádostí o pomoc na koordinátora kurzu Čapku, který se Vám zpět ozve a pomůže.

Stejný návod, jako je zobrazený níže, platí i při připojení se přes telefon.

A máte hotovo. V 18:00 se připojí lektoři, stačí vyčkat.

Další témata přednášek

Senioři se mohou těšit na další přednášky vždy ve čtvrtek v 18:00 na následující témata:

  • Zabezpečení počítače, telefonu či tabletu, bezpečnost vašich účtů a dvoufázové ověření
  • Wikipedie: úžasný pomocník, jak jej mohu já vylepšit?
  • Vyhledávání na internetu: efektivně a bezpečně
  • Zabezpečení počítače, telefonu či tabletu, bezpečnost vašich účtů a dvoufázové ověření

Vstup na přednášku je zdarma, je možné přispět dobrovolnou částkou na činnost Maltézské pomoci ZDE.