Ve Sbírce potravin vybrala Maltézská pomoc přes tunu surovin

Pobočka Olomouc 20. 11. 2021 


Aktualizováno 22. listopadu 2021

Maltézská pomoc Olomouc vybrala 1022 kg materiální pomoci při Sbírce potravin 20. listopadu v Albertu v Olympii. Vřelé díky všem, kteří přispěli. Potravinová pomoc poslouží rodinám s dětmi, které jsou klienty Sociální služby pro rodiny s dětmi v Olomouci a Přerově a okolí.

Původní článek 11. listopadu 2021

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. Přispět do potravinové banky Maltézské pomoci budete moci 20. 11. v Albertu v Olympii v Olomouci.

Je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE, Slezská diakonie a Maltézskou pomocí a obchodními řetězci Albert, Billa, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco, Rohlik.cz a Košík.cz.

Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana a Evropskou federací potravinových bank.

Jak funguje Sbírka potravin?

NEJBLIŽŠÍ OBCHOD

Navštivte nejbližší obchod zapojený do Sbírky potravin. Všechny tyto obchody naleznete na záložce Kde nakoupit. Nebo nás podpořte online přes Rohlik.cz, iTesco nebo Kosik.cz.

PŘEDÁNÍ DOBROVOLNÍKŮM

Ke svému nákupu přihoďte trvanlivou potravinu nebo drogerii (seznam najdete na záložce Co nakoupit). Za pokladnami darujte potraviny dobrovolníkům, poznáte je snadno podle zelené zástěry s logem sbírky.

POTRAVINOVÁ BANKA

Vybrané potraviny budou převezeny do nejbližší potravinové banky, kde se roztřídí, zkontrolují a připraví pro odběratelské neziskové organizace.

RADOST

Potraviny se dostávají ke koncovým klientům. Často se jedná o matky samoživitelky, osamělé seniory či rodiny v krizi.

NEZISKOVÁ ORGANIZACE

Potravinová banka předá potraviny odběratelským neziskovým organizacím.

 

Autor: Jana Povýšilová