S potěšením oznamujeme, že díky štědré podpoře Nadace EPCG a Auto Jarov jsme včera převzali dva nové automobily, které významně přispějí k realizaci poskytování služby osobní asistence pro seniory na Mělnicku a Jesenicku.

Nadační příspěvek byl použit na úhradu nájmů dvou motorových vozidel, která jsou klíčová pro efektivní poskytování osobní asistence zejména ve venkovských oblastech. V terénu jsou vozidla nezbytná pro převoz osobních asistentek a asistentů k našim klientům, a to zejména v oblastech s nízkým pokrytím veřejnou dopravou.

Naše osobní asistence zahrnuje pomoc seniorům a osobám se zdravotním postižením s každodenními činnostmi, jako je hygiena, oblékání, stravování, doprovod na lékařské návštěvy a úřady. Cílem je zajistit, aby klienti mohli co nejdéle zůstat ve svém domácím prostředí a zlepšit jejich kvalitu života.

Na Mělnicku máme v současnosti 83 klientů, o které se stará 19 asistentů. V prvním pololetí 2024 jsme poskytli 8138 hodin osobní asistence. Na Jesenicku, kde máme 28 klientů a 14 asistentů, jsme za stejné období poskytli 6108 hodin asistence.

Děkujeme Nadaci EPCG a Auto Jarov za jejich velkorysou podporu, která nám pomůže lépe sloužit našim klientům a zlepšit jejich životní podmínky.

Autor: Michal Šimko